Nuffnang

Monday, February 21, 2011

Mencuri ruang dan masa...aktiviti bersama

Assalamualaikum..Salam bahagia untuk semua..semoga semua sentiasa bahagia dgn urusan dan kerja2 seharian yg tak pernah ada titik noktah..

Untuk yang meneruskan pengajian..tak kira pengajian apepun..(terutama suami tersayang) All the best Abang...!!..Untuk yg menjadi ibu/Ummi/Mama dsb..semoga kesabaran ketabahan dan ketengan sentiasa mengiringi kita menjalani urusan-urusan..walau kadang2 amarah dtg menduga...Muhasabahlah..(peringatan ini khusus untuk diri sendiri).

Di sini (NZ) musim Summer dah kepenghujungnya...dan Autumn akan mula menjengah..Alhamdulilah kami sekeluarga dpt juga mencuri ruang masa untuk aktiviti bersama ini. Dengan keadaan anak2 dah mula membesar, seronok bila aktiviti ini melibatkan semua...

Tracking...with all my loves...


Actually ni kali ke-2 tracking..sambungan track yg kami stop yg first dulu...tso sambung jelah dari Esplanade...kebetulan cuaca panas...dan Najlaa dan Najmi pun suka aktiviti ni..Mama dan Abahnya..lagilah suka...dah lama tak tracking kan..lagpin ni summer terakhir kami di New Zealand..sob..sob..sob..sedih pula..

Stop kejap kat bawah Fitzbert Bridge..rest for a while...main 2 batu...:)..Then sambung lagi...view kat kawasan tracking ni mmg cantik Subhanallah.. bridge ni meghala ke Massey University, Palmy. Rama org tracking kat sini..cycling lagilah ramai..Nun jauh di hujung sana, wind farm sayup2 kelihatan..

salah satu aktiviti kat river ni...:)
Boys turn..(najlaa said)
 
 Girls turn


Track yg kami jalan td juga merupakan salah satu jalan ke Uni...so kalau nak gi Uni jalan kaki pun boleh..sambil menghirup udara segar dan nyaman..

Otw back, kami ambil jalan lain, melalui pintu belakang Esplande, so bolehlah budak2 tu main for 5 minutes until we walked back to the car.
 
 
The Map.

Tracking kami ni tak habis lagi..to be continued next weekend pula..sbb tak sampai ke penghujung jalan lagi..:)1 comment:

Umie said...

Subhanallah, cantik tempat nie diyana..bile la ada peluang nak ke bumi kiwi nih..;-)