Nuffnang

Tuesday, April 6, 2010

School holiday activities

Dah lama saya tak update blog ni...mmg dah nak bersawang blog  ni...Actually, sekarang ni masa untuk  meng"update" blog sudah amat limit bagi saya...masa mengadap internet pun dah makin kurang...so kalau ON internet cuma baca sahaja..bukan meng"update"...Baca blog kwn2, tengok email (sudah wajib)..dan selak (fesbuk) juga dah mcm wajib...Masa mmg mencemburui kita...

Awal April selama 2 minggu ni,di NZ ni budak2 sekolah tgh cuti sekolah...Sempena Easter break dan lain2..Saya dan suami cuba cari aktiviti yang menarik untuk memenuhi cuti sekolah anak..hujung minggu lepas (Sabtu dan Ahad)kami sempat ke Hot Air Balloon Nightglow di Levin dan Ahad kami ke Wind Farm- sambil bawa sahabat dari Welly ke sana(nanti saya update di blog cerita jalan-jalan keluarga yg ni)....Semalam dan hari ni ada 2 aktiviti yg sempat saya bawa anak-anak pergi. Suami ditinggalkan dirumah menyiapkan kerja research beliau...

Monday(6 April 2010)
Venue- The Plaza Palmerston North
"Alice in Wonderland"


Kat atas stage ada aktiviti Alice in Wonderland.Tapi masa saya dan anak-anak pergi pada hari tersebut Alice ada important date, so tak dpt hadir kat pentas tu..huhu..memang menyedihkan...Tapi pihak penganjur buat alternatif lain...Magician kat bwh ni pengganti Alice on that day...Ape pun, my kids enjoy themselves.

Cuba cari kat mana Najlaa dan Najmi...ha.ha...Walaupun sampai lambat 15 minutes,Najlaa mesti nak duduk depan sekali. Dia ajak adik dia duduk kat depan sekali...




7 April 2010
Venue- Palmerston North City Library
Activity: Dragon Craft Activity


Dragon craft activity ni diadakan di Children Area. So memang ramai waktu ni..meja semua penuh..So terpaksalah 2 beradik ni berpisah meja buat aktiviti ni...Najmi dgn activity colouring dragon and Najlaa dgn activity di meja lain.Kat bawah ni activity Najmi.

Khusyuk kan Najmi kat atas ni..ni time khusyuk..time tak khusyuk tak snaplah pulak...
Ok..Kat bawah ni activity Najlaa pula...Najlaa memang suka activity craft ni...

Tadaaa...2 gambar di atas ni hasil craft diorg.

The end

2 comments:

fireflies said...

pandai ker najmi melukis tu? kalau fathi najmi takat buat garis garis jer.. belum pandai melukis hehe..apa pun janji budak budak enjoy kan diyana..nanati dah sejuk kene merap dlm rumah jer kan

Musliyana said...

kak nani..
gambar tu dh ada..dia cuma kaler2 je...hihi..saya tolong kaler satu part je...janji dia happy..a'a..betoi2...nnt dah sejuk kena dok umah je..dah ler umah sejuk