Nuffnang

Monday, September 28, 2009

Misi Balik Kampung

Alhamdulillah....

Setelah selesai menunaikan solat Hari Raya Aidilfitri dan menyambut Aidilfitri di New Zealand kami sekeluarga berangkat ke Auckland..Naik flight di Palmy jam 11.20 pg ( di saat-saat org semua sibuk menziarah sahabat-sahabat dan memenuhi jemputan rumah terbuka pada Hari Raya pertama di NZ)..Thanks Kak Nina and Abg Din..sbb jemput kami wpun tgh kalut2 juga pagi tu..Terima kasih yang tak terhingga juga buat jiran-jiran Bro Hezal+Zira dan Bro Yazrin dan Lela..Hanya Allah yg dpt membalas pertolongan kalian

Di Malaysia pada waktu yg sama dah masuk hari Raya kedua..Sebabnya New Zealand menyambut Aidilfitri lewat sehari dari Malaysia..So kami beraya di dlm flight pada hari tersebut.

Hari kedua Raya di New Zealand, Kami naik flight dari Auckland jam 12.50 ptg ke Kuala Lumpur seterusnya Penang..hanya 1 family Melayu Malaysian ( kamilah tu) dan seorang wanita melayu Malaysian..lain-lainye semua bangsa asing kecuali petugas MAS lah...Alhamdulilah sekali lagi..kami sampai dgn selamatnya di KLIA setelah 11 jam perjalanan..kami sampai jam 8.30 mlm..dan flight seterusnya ke Penang jam 11.15 minit malam raya ke -3 di Malaysia dan kami selamat sampai di Penang jam 12.05 pg Hari raya ke -4 di Malaysia..Naik je flight di KLIA ke Penang, Najmi dan Najlaa memang terus tidur..penat perjalanan yang mereka lalui..dan syukur pada Allah sbb Najmi pun tak meragam...

Sampai di Penang Airport, mama IL dan Abah IL, mama , Abah dan Kak yang dah sedai menanti..thanks sbb sanggup tunggu pagi-pagi di Airport...

....to be continued.....Selamat Hari Raya buat semua

2 comments:

fusuna said...

salam kak diana, terima kasih banyak2 atas ya hantarkan brg tu kat mak ayah saya.. semoga bergembira di malaysia dan kerja dipermudahkan.

nUr said...

salam akak, Alhamdulillah selamat sampai:)

harap ada lah rezeki kita jumpe, rindu akak and anak2 so much. kalo ada rezeki lah kan, huhu. take care akak:)