Nuffnang

Thursday, August 11, 2011

12 August...

Assalamualaikum...
Hari ni nak buat entry utk diri sendiri...:) jgn marah yer..

12 August...dulu2 masa kecik2 rasa mcm penting sgt date ni..tp bila dah "tua" :) mcm ni..rasa tak de ape2pun...just a number..but anak2 excited sgt wish...

Anak kedua- Najmi siap boleh tanya lagi kek apa mama nak...sbb dia nak buatkan dgn abah and kaklong..Kaklong pula excited je nak buat kek...my husband buat kek??mcm tak percaya je...hihih...tak kisah pun dgn kek.lagi pun bulan puasa...tp tengok kek kat kedia pun nampak tempting sgt2...tapi biasalah bulan puasa semua sedap.....dah 2 tahun berturut2 my birthday jatuh dlm bulan puasa..rasa nya lagi 2tahun pun mcm tu kot..:)...

From that date, kurang lagi sebulan lagi jer saya nak tinggalkan bumi biri-biri yg banyak mengajar perlbagai erti kehidupan, cabaran dan dugaan hidup sebagai anak perantau. Banyak suka duka di bumi NZ yg saya dpt belajar bersama-sama dengan kelompok kecil komuniti Malaysia disini yg rasa mcm adik beradik dah pun...keluarga jauh nun disana...

Sedih yg amat sgt lagi sebab terpaksa tinggalkan yg tersayang dan yg tercinta kat sini sorang2 siapkan urusan beliau..Moga urusan Abang dipermudahkan Allah..diberi idea yg melimpah ruah utk menulis...Sayang doakan abang cepat siap and cepat dgn sama-sama kami di Malaysia...InsyaAllah masa kelahiran 3rd-jr nnt dia ada.So tak lama sgt berpisah..:(... Saya terpaksa pulang awal dr suami kerana usia kandungan dah masuk awal 7 bulan..doakan semuanya selamat...

Doa saya dengan bertambahnya umur..Semoga Allah berkati kehidupan saya, sentiasa bersama-sama dgn saya,limpahi dgn kasih-sayang hari ini dan selamanya...lain-lain wish secret...:)

selamat berpuasa semua...



6 comments:

nUr said...

happy birthday kak diyana!

dah umur berapa skang ya?;p teringat dulu time kat palmy nadiah tanya umur akak, then time tu dapat tau akak kiranya postgrad yang paling muda dalam komuniti palmy kan? tapi skang dah few years berlalu, tentu skang keadaan kat palmy dah berbeza:)

i miss you akak, semoga selamat perjalanan pulang ke malaysia sebulan lagi, aminnnn*with love*:)

princessofsun said...

happy bzzday diyana? bila sampai Malaysia? bagitau la aku,..mana tau bleh jumpa hang kat airport nanti..(kalau kena masa)

Musliyana said...

Nadiah...

umur..?dah 30 series dah...ha.ha...dulu paling muda la..now dh ada dh paling muda..takpe..umur sentiasa meningkat kan...

miss u too..doakan moga selamat semuanya ye..sedih tinggal abg musli kat sini...

Musliyana said...

Ita...

10/9 sampai di Malaysia..7.40 pagi..tp akau tak kuar KLIA kot..sbb kena fetch flight ke PEN dlm sejam lebih masa tu...sampai2 terus ke domestic ...bw rakyat 2 org ni takut jugak kan...hg dh balik keje ke masa tu..? aku pastu balik kg terus..

Mother of Two said...

salam,
selamat berpuasa dan kembali ke selamat kemabali ke tanah air..

AufaZanKi said...

ramadhan kareem..

moga sentiasa diberkati, dikurniakan kesihatan yg baik, dilimpahi rezeki...dan bahagia disamping famili..ameen

Happy 30th birthday diyana...