Nuffnang

Thursday, October 30, 2008

Coronet Peak and Shotover River

21 October 2008: Coronet Peak Skifield

Disebabkan kami visit Coronet Peak ni dah habis winter, so snow memang dah tak bnyk...dan kebanyakan dah cair...hanya tinggal sisa-sisa salji je...


berlatarbelakangkan salji yang masih ada...

Gambar-gambar dibawah, ialah gambar permandangan yang diambil dari atas Coronet Peak


Jalan untuk ke Coronet Peak ni memang mencabar dan agak curam...Lepas habis melawat Coronet Peak, kami ke Shotover River which one of interesting place need to visit.

21 October 2008 : Shotover River

Shotover river is one of New Zealand' most popular jet boating experiences. This shotover river fabulously rich with gold but now better know as one of the venue for jet boating experiences.



Lepas je stop kat Shotover river sekejap, kami pun terus balik ke Queenstown town, tempat kami menginap selama 5 hari.Bila sampai di Queenstown, hari masih awal..disebabkan Maghrib pun masuk lambat, dekat2 pukul 8.00 mlm..so kami pun singgah di Queenstown Garden...one of interesting place yang berdekatan dengan YHA Hostel..The topic for next entry is Queenstown Garden.

3 comments:

Suzi said...

wah cantik2nya tempat. mcmana agaknya salji tu ye..hihihi...
kat Aussie ni nak merasa salji hanya kat Melboune time winter tu pun kat gunung...blm berkesempatan pergi...

misah said...

wah bestnye jalan2...kami ni kalu nak ke sana tgk tmpat cantik2, kene kumpul duit manyak2 dulu ler.

Musliyana and family said...

salam suzi...

mmg cantik sgt suzi...kalu tgok real lagi cantik..time kami pergi salji dh time nk cair...kalu yg real..mesti lembut skit..yg dh nak cair seakan2 ice....kebanyakan salji mmg bnyk di gunung2...

salam misah...
tak pe..misah kan businesswoman skrg..InsyaAllah ada rezeki nnt...