Nuffnang

Saturday, October 11, 2008

My little princess and "demam campak"

Khamis lalu..9 october 2008..

Masa hubby nak mandikan Najlaa' pagi tu.."yang..cuba tengok badan Najlaa ni naik apa??"panggil hubby..tergamam juga saya pada mulanya..Tapi apa nak buat..dah sampai masanya Allah nak bagi kena virus campak..bukan campak kecil..campak besar...sian Najlaa..penuh badan dia...

Virus demam campak ni memang dah merebak dikalangan Malaysian kat Palmy ni...Tak sangka turn Najlaa begitu cepat...Saya berdoa, kalau Najlaa nak kena biarlah lepas balik dari pergi South Island..Hopefully Najlaa cepat sembuh sebelum 20 hb ni..Time Najlaa kena virus ni..keesokan harinya (Jumaat)..Aimi (sebaya Najlaa)anak Sis Missa pun kena juga..keesokkan harinya(Sabtu) Ashraf anak Sis Nina pun kena juga...Doakanlah supaya virus campak ini terhenti di sini sahaja...



Alhamdulillah sebab ujian Allah kat Najlaa ni tak bersama demam..so dia aktif seperti biasa..dan Alhamdulillah juga..rezeki org demam campak agaknya.."Trampoline" idaman Najlaa pula ada masa Bro Yazrin ke Garage Sale Sabtu tue..Nasib baik $10 nzd jer...So apa lagi..dua beradik tue..Najlaa and Najmi.."jump" je dalam rumah temankan Kaklong demam yang kena kuarantine (betul ke tak ejaan ni ekk)dalam rumah aje...dan "school holiday" Najlaa di lanjutkan tempohlah..

peneman sepermainan setia "kaklong" ketika demam campak..
To all my friends..who read this note..Please pray to my daughter..semoga cepat sembuh..kesian budak2 yang kena..Nak main kat luar mamanya halang...main dalam rumah pun dah boring...

The end

4 comments:

Suzi said...

salam diyana...
alahai kesiannya...tapi alhamdulillah tak demam ye..semoga your little princess cepat sembuh...moga mak dan ayahnya bersabar...asam garam membesarkan anak...(chewah..hehehe)

Tie said...

Kesiannya..tentu dia rasa tak selesa...Moga2 cepat sembuh lah sayang...

Umie said...

siannye Najlaa... get well soon ye dear!!!

Musliyana and family said...

salam suzi..tie ..and umie

thanks bebanyak..Alhamdulillah..campaknya dah makin kering...