Nuffnang

Thursday, October 30, 2008

Journey to Arrowtown...

Ok..entry kali ini ialah tempat2 menarik semasa dalam perjalanan ke Arrowtown...pengalaman serba sedikit yang dapat saya kongsikan bersama sahabat2 sekalian...

21 October 2008: Transport & Toy Museum


21 October 2008: Cromwell

Actually kat Cromwell ni terkenal dengan pelbagai ladang buah-buahan..dan kalau nak makan aper2 yg fresh ttg fruits, inilah tempatnya..malangnya tempat kami tak sampai kat ladang buah tu..sebab rushing ke Arrowtown. Mengikut pembacaan suami/hubby in "EXPLORE NEW ZEALAND,over 60 SCENIC Driving Tours" yang juga merupakan buku rujukan 24 jam sentiasa di tangan saya semasa percutian kali ini...this place is one of the interesting place. Kalau musim buah, ramai stucent Malaysia buat part time kat sini...Kami stop di sini, sebab ada NEW WORLD (one of the hypermarket)..kami hanya singgah membeli barang2 untuk memasak di Hostel nanti...dan our little kids seronok sgt sbb leh jadi driver dlm hypermarket ni..

21 October 2008 : Clutha River

'Mad Dog' activity: Menyusuri jeram & sungai dengan berpaut pada pelampung

21 October 2008: Kawarau Bungy Center


Kawarau Bungy Center terletak di Kawaru Suspension Bridge..Activity bungy jump ni memang terkenal di sini..entry fees at about nzd 100 over...mmg mahal..kebetulan rezeki kami, ada org bungy jump pada masa tu..so boleh lah tengok aktiviti ini dengan jarak dekat...


The pioneers for this activity


Orang kat belakang Najlaa tgh standby nak bungy jump


21 October 2008: Arrowtown

Inilah tempat yang dituju...dah pun sampai...Arrowtown terkenal sebai Gold Town....Hanya pekan yang agak kecil tapi mahal harganya...



Chinese people, came to New Zeland and work to find the gold...lastly, they have their own village here.."Arrowtown Chinese Settlement"

Ketiga-tiga gambar diatas, ialah gambar Arrowtown...sekian sahaja cerita bergambar untuk kali ini...he..he....Next entry will be updated tomorrow- Coronet Peak...

2 comments:

Ajzie said...

cuba idak bunggy jump tuh???

Musliyana and family said...

tak cube pun akak..bergambar jer...ha..ha..nak cuba mcm mana..tengok pun ngeri..lagipun mahal sgt..