Nuffnang

Sunday, November 2, 2008

Te Anau, Fiordland National Park and Mirror Lake

25 October 2008 : Te Anau..

Kami bertolak dari YHA Queenstown lbh krg pkl 8 pagi..lepas check-out kami terus ke Te Anau. Mengikut Itinerary, kami terus ke Milford Sound, tapi disebabkan Najmi x sihat and nak makan-makan (dah masak, cuma nak panaskan jer), kami check-in kat YHA Te Anau selepas 2 jam lebih perjalanan...Alhamdulillah, YHA Te Anau ala-ala resort. so dekat sikit saya nak masak berbanding di YHA Queenstown dulu...sebab di Te Anau duduk satu rumah 2 bilik. We all sewa 1 bilik (1 queen bed & 2 single bed) and another couple from Australia sewa satu lagi bilik (1 queen bed room)...YHA Te Anau memang selesa...

Te Anau Lake
YHA Te Anau

Lepas panaskan lauk-lauk, and masukkan balik dlm chilled bag, kami terus bertolak ke Milford Sound..Milford Sound ni terletak dalam Fiordland National Park of New Zeland. Antara tempat2 menarik dalam National Park ni ialah Mirror Lake and Milford Sound....sepanjang perjalanan ni memang tak jermu sbb bentuk muka bumi ciptaan Allah disini memang cantik...Subhanallah...



This is one of National Park yang kita boleh driving kalau tak..kenalah jalan kaki

25 October 2008 : Mirror Lake, Fiordland National Park

Kami stop kejap di Mirror Lake untuk bergambar dan kemudian terus bergerak ke Milford Sound. Allah memberikan kami kesempatan untuk merasai perjalanan dan permandangan ke Milford Sound dengan keadaan hujan..Lepas Mirror Lake, hujan pun turun dengan lebatnya..Tapi kami teruskan jua perjalanan ke Milford sound...

"Mirror Lake" ditulis dengan terbalik..hanya boleh di baca di atas air


Gambar terakhir ini ketika hujan beransur reda..dan cuaca memang tersangat sejuk...Next entry InsyaAllah saya akan masukkan story at Milford Sound..tempat yang amat menarik....i got to go...nak fetch Najlaa from kindy..wassalam..jumpa nnt..

6 comments:

Suzi said...

kesiannya little boy diyana kena chicken pox masa holiday pulak tu...
cantik2lah permandangan kat sana...bilalah berpeluang gi jejalan ni...
kalau tak bz dtglah blog jap...ambil tag hihihi...

Musliyana and family said...

ok..dyn dtg..jap ekk suzi

Suzi said...

diyana nak tukar cat blog sini link

http://www.thecutestblogontheblock.com/

cantik2 dan senang nak buat.... :)

Umie said...

cantiknye & nampak aman damai..
kat pintas jaya nie je dah x tenteram lg..Dyn,ade lg 1 kes pecah rumah..kali nie lect. mechanical pulak..adoiyaii!!! mmg kena wat sentri le pasnih..semakin berani pencuri tu..

Shais said...

salam diyana...

seronoknya pegi bercuti....

Musliyana and family said...

salam suzi..thanks link tu..nnt dyn explore hbis-habisan...

salam ummie...
umah sape pulak yg menjadi mangsa kali ni...makin bhy la..polis dh dpt trace ke belum??

salam shaais..

best jln2 kat tempat org...boleh tgok permandangan lain dr masia..