Nuffnang

Monday, February 2, 2009

Weekend Activities...

Ini antara aktiviti- aktiviti yang dapat dirakamkan pada hujung-hujung minggu..

1. Weekend at Massey University



Gambar-gambar diatas dirakamkan ketika meneman hubby kat Massey masa weekend..

2. Weekend at Fielding

Fielding dgn Palmerston North ni..taklah jauh sgt..lebih kurang 30 minit..Fielding hanya pekan kecil..Tapi menurut sahabat saya...Fielding ni memang tiada lampu isyarat..Bila masuk pekan tu pun memeng tak nampak lampu isyarat.. Kami bertolak dalam pukul 12.30 tghr...so memang lunch di Fielding lah...


Gambar diatas, menara jam di tgh2 pekan FieldingLepas penat berjalan2 dan ambil gambar...Kami berpicninc kat Park yang berdekatan..kebetulan tempat kami nak picnic tu berhadapan dgn Training Golf for kids..memang menarik...Tapi kami tak masuk ke tempat training tu...just duduk berkelah jer..sebab memang dah lapar sgt...
Pond yang berdekatan dengan tempat berkelah...

3. Weekend at Lido Aquatic Center
One of the best place at Palmy ni..Lido Aquatic Center..kami ambil $9.00nzd per entry for a family..Hubby tanya person incharge at counter masa beli tiket untuk masuk..

"Can my wife wear scarf in the pool?".. "Yes"..she said.."but just inform life guard there.."
Alhamdulillah..bersyukur sgt..bukannya apa..memang saya tak ada swimming sut pun..belikan anak-anak jer..dan memang ramai jugak minah salleh sini pakai track bottom and shirt jer mandi..so oklah untuk saya..sbb memang pun saya pakai pakaian jenis yang sama...So tiada halangan untuk terjun dengan anak2..


Gambar bawah: Najmi yang kesejukkan


Banyak kemudahan yang disediakan kat sini..family changing room pun ada...So kalu bawa baby masuk swimming..senang nak changing lepas mandi tu..Selain swimming pool..Spa pun ada..Yang bestnya..bila bayar $9.00nzd tu..boleh mandi selama mana kita suka..dan apa shj..kecuali steam room..byr fees lain...



4. Weekend at Library

Aktiviti ni ialah aktiviti kegemaran Najlaa..bukannya apa..dia boleh borrow DVD kat library..and main laptop kecil kat situ..So kali ni..we all pergi ajak Batriesya..Najlaa's bestfriend here..

The end~

2 comments:

h a j a r abas. said...

Sape bagi straw bag pink kat Lala?
Dah jd org besarrr Lala. Hehe.

Najmi sejuk ke?
Pttlah muka cool je! Hahah

Owh btw, mcm jam besar kat SP! ;p

Musliyana and family said...

bukan straw beg la..beg mengkuang la maklang...mmg kalau bab melawa serah kat dia je..

tulah pasal..nasib baik dia tulis Manchester Street..