Nuffnang

Friday, January 30, 2009

First busy week

My busy world started last week(on 27 January)..Nak tahu kenapa??My daughter go to kindy everyday..and the most important things...MORNING SESSION KINDY...Kalau dulu..3 days jer per week(evening session)...Org lain dah lama busy dengan suasana sebegitu rupa..Saya baru mula merasainya...

Firstly, on that Tuesday morning tu memang saya risau if my daughter susah nak bangun pagi..Alhamdulillah, she's very excited on that day..and hari-hari berikutnya..bangun jer dari tidur..straightly takes her towel and takes shower...So for me dia tak rumit sgt bab bangun pagi ke sekolah..Cuma bab breakfast jer..lambat terbuka selera mkn pagi...

Every Wed and Friday she need to bring her lunchbox..A day before kindy start last week..I bought Dora lunchbox for her..sbb mmg dah dia suka sgt dgn Dora tu kan..he.he...Bertambah semangat dia ke sekolah..

Dan apa lagi..tiap tiap mlm before tidur dah nak kena set dalam kepala nak masak apa untuk my daughter..Bukannya apa..Mamanya pun excited anak ke sekolah pagi..he..he..Walaupun hanya kindy..ini antara menu yang Najlaa bawa ke sekolah..


Donut kegemarannya..Tapi mama buat lain skit..pintal skit..
Bun Sardin...Najlaa baru suka makan sardin..

Ok cukup dulu cerita-cerita tantang kesibukkan saya dengan kisah anak bersekolah ..just sharing my story with my friends...

7 comments:

Tie said...

Bagus tu...rajin mamanya siapkan bekal....Teringat masa anak2 Tie kecik2 dulu...sekarang ni masih gak bawak bekal...

Suzi said...

dah anak yg bersekolah mcm tulah ye...pagilah time paling sibuk...akak ni,2 org yg ke sekolah...dan sumaiyyah kindy(2 kali je seminggu). tapi kat sini kira ok gak sbb kelas start dekat pukul 9 kalau mcm kat m'sia...haru juga kena bangun awal ...

sekarang tengah sibuk kemas barang nak pindah rumah baru... :)

Umie said...

ala diyana...dua2 makanan tu sungguh yummy!!! huhuhu

Arzalila Razali said...

aii mama ni rajin tul laa bwk bekal. kak ila tader laa kot...satu mmg dah spesis malas msk dan satu ank pun tak kaki mkn. huhuhu...eh busy ek..lama2 biasa laa. kak ila pun anak dua org tadika pagi. abang ok...tp adik laa tak ok..uargghh..nak kejut satu hal...nk tgu isap botol abis satu hal...pagi2 buta aku dah berpeluh2 mcm baru blk sawah. ekekekeke...

Musliyana and family said...

salam tie...

sini mmg kn rajinlah tie..kat msia kalu terlambat leh beli kat kedai makcik mana2.he.he..tp puas ati anak bw bekal sendiri kan...

Suzi..
Betullah suzi..pg mmg sibuk..dgn si kecik najmi kdg2 bangun crying...Nasib baik sini start lmbt skit..kalu Malaysia 7.30pagi..tgh diulit mimpi lagi budak2 kan..
selamat berpindah...Moga dipermudahkan urusan

Umie..
donut tu kan bukan budak2 jer suka..diyana pun suka..

Kak Ila
tulah kak ila..dok sini..kenalah..he.eh..kalu tak tak mkn lah anak diyana...tulah nnt biasalah..baru first week...Najlaa pun masa dyn bgtau..najlaa you are going to moring session tau...new friends..tapi dia melpmpat jer..suka dpt kwn baru...tak kisah pun nk bgun awal..
bguslah kak ila berpeluh, saya dlm 2-3 kali seminggupegi antar dia jogging..so baru berpeluh.he.he.

Tie said...

Salam diyana...nanti datang blog kak tie ambil award, ye..

mother of two said...

salam,
peminat dora jugak najilah yer.. sama ngan anak2 saya jugak. BTW pandai sungguh memasak.. untung anak2 dia:)