Nuffnang

Saturday, July 18, 2009

Paua World Visit...

Paua World is a unique all-weather attraction conveniently situated at the North end of Carterton township in the beautiful rural Wairarapa New Zealand. So..Lebih kurang 1 jam 45 minit perjalanan dari rumah kami...Kami berkonvoi 2 kereta kesana..dengan family Ismail Fitry and wife -Khaizura...So bertolak at about 9.00 am and sampai sana just nice before luch..and lepas cuci2 mata nad cuci2 duit kat Paua world tu, kami lunch disitu disebabkan ada playground yg amat sesuai untuk kanak2 bermain

Paua World (click here) discover how the World’s most colorful shell...the Paua, is crafted to manufacture an exquisite range of jewellery, gifts and souvenirs that reflect the iconic status of the Paua shell to New Zealand.Pendek kata..jewellery area lah ni..range harga ada mahal dan ada murah..memang cantik untuk dibuat souvenirs...

lepas lunch and berehat sebentar, kami bertolak ke pekan kecil Carterton untuk menunaikan solat Zuhur dan Asar.sambil2 rehat di garden di pekan Carterton.

Tempat kami menunaikan solat
In the pic, Khaizura and family, yg tgh2 love pants tu Najlaa
Berhadapan Garden tu ada shearing shed discovery, tapi kami semua tak masuk pun sebab nak rushing balik ke Palmy..

The end

7 comments:

Anija, said...

Diyana,
Kami dah settle down di Dunedin. Nanti datangla jalan2 ke sini.. :-)

Musliyana said...

salam anija...

a'a..hubby yg tolong tengokkan blog u all and dia ckp u all dh sampai di dunedin..Alhamdulillah..semuanya selamat...InsyaAllah..kalau ada rezeki kita jumpe

mother of two said...

bestnya jalan2..tapi postler gmbr byk2.. cantik sungguh view dia..semoga diyana n family happy selalu

awin said...

diyn,
seronk nya jalan2...bila nk msk2 lgi?

Musliyana said...

mother of two,
sheila thanks...ada lagi..tp tak larat nk upload..

awin, dok masak tiap2 hari tp tak snap..yg msak rasa mcm cnggih tu yg upload..maklumlah..dok kat negara org bru belajar memasak..hihi..

Nor Khaizura said...

hehe..1st trip out of palmy..best..sepanjang jalan tgk farm..uzair jerit2 dlm keta..sheep n cow..mula2 jek then dia dh tired sbb sepanjang jalan ada sheep n cow :)

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇