Nuffnang

Monday, May 4, 2009

Bermain dan memasak

Packed weekend

Minggu ni rasanya agak busy buat kami sekeluarga..Ntah apa yg dibusykan pun tak tahu..But I love this type of activity..bukan ape..menyihatkan badan...Nak tahu ape activitynyer...

1. Bread Pudding Cooking Class
2. Netball game
3. Football game


*****************************************************************

1. Bread Pudding Cooking Class.

He..he..saje je gempak tajuk tu..bukannye kelas pun..Ada 2-3 org adik-adik undergrads minta saya ajar cara membuat Puding roti..Tak sangka saya...rupanya ada org nak belajar buat Puding Roti ni..Thanks Hafeez, Lutfi, Afnan and Fairuz..dapat akak turunkan ilmu tu..hihi..Moga dpt pahala..
antara step untuk buat puding roti

Ala-ala kelas memasak tu bermula jam 1 ptg (Sabtu)..Tapi diorg lmbt sampai..sbb beli brg2 kat Pak N Save..maka kelas bermula jam 2...Sebenarnya ada postgrad(Sis Feeza) minta saya jemput dia sama untuk buat puding roti ni..Tapi saya call tak berjawab..May be saya terlambat Call or diaorg dah keluar...Sorry Sis..xdpt buat sama-sama..
Diaorg ni memang tekun
(tengah sapu butter and chocolate spread kat roti)

Tengah tunggu puding roti dibakar..

Puding roti yang dah siap dibakar dan sedia untuk menjamu selera

2. Netball Game


This si my favourite activity..dapat saya main sukan kegemaran saya...sebenarnya ..saya just join team yg nak bermain untuk Bersatu Games 2009...bukan saya wakil tau..saja bermain penuhkan position dengan adik-adik and postgrads Massey Uni..So bolehlah saya bermain sukan kegemaran saya petang Sabtu dan Petang Ahad...But no pics for this game..bukan ape..seronok bermain..tak sempat snap pun..

3. Football game

Football game ni ialah "PERLAWANAN PERSAHABATAN" antara Adik-adik undergrads(Malaysian) and postgrads(Malaysian) Massey University..Hubby bermain di position "right defence"..Tapi gambar tak dapat diambil..(sorry abang..hihi)..Terlalu jauh location tu..Keputusan permainan 4(Undergrads)-2(Postgrads)..Ini "friendly game" yang kedua antara Postgrads and Undergrads Malaysian..First Friendly Game Postgrads menang (2) dan Undergrads (1)..Ini pun antara latihan menjelang BERSATU GAMES bulan Julai nanti.

Sesi warming up..Postgrads
Barisan pemain simpanan..
(From right, Bro Khairul,Bro Fitry and bro Afie)

Permainan sedang berlangsung

Barisang penyokong yang tetap setia menyokong dari belakang
(From left, Sis Zura, Sis Laila and Aida(Laila's daughter))

(From left, Alya, Najlaa, Husna and Tiesya)
Gambar atas dan bawah...
anak-anak yg tetap setia disisi ayah,bapa,papa dan abah bermain

(Penyokong paling kecil..Najmi dan Uzair)

~the end~

7 comments:

misah said...

dyn.. nnt balik parit raja leh ler bukak kelas masak.

p/s: publish le resepi puding roti tu, cam sedap je...

Musliyana said...

rasanya dh ada...nnt dyn publish k akak...hihi..budak2 ni..saje je..akak lagi teror...mcm2 dia buat skrg ni

misah said...

dyn, benda2 merapu tu boleh ler...hehehh

kayteeze said...

Ish....baru jumpa blog ni.

Kaktie tercicir dari bloglist tu. Ooo...buat puding roti. Memang sedap tu... :)

Anija, said...

Liyana, I always read your blog (now baru nak declare, hahaha.. ) I will follow my hubby sambung belajar kat Otago this coming July.. keep on writing ok.. :-)

Musliyana said...

salam kayteez...
tercicir?..teruk kemas blog list nih..

Salam Anija..
Welcome to NZ

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇