Nuffnang

Tuesday, May 12, 2009

Weather

SEJUKKKK!!!!..For this entry..no specific title, no specific topic..just sembang-sembang cuaca...
Weather kat Palmy ni dah semakin sejuk...Suhu bertambah sejuk dgn hujan sepanjang minggu..Waktu-waktu macam nilah..teringat suhu panas kat Malaysia...Teringat bila dengan cuaca panas, kadang-kadang kita cepta sakit kepala..and etc..

Ini baru di Palmy...Kalau di South Island NZ lagi sejuklah...Kebetulan saya sempat tengok berita last 2 days..snow dah turun di Otago..dan di Coronet Peak pun dah ada org main snow...

Apapun bersyukur padaMu Ya Allah, sebab memberi keizinan kepada kami sekeluarga merasai suhu di negara 4 musim ni...Alhamdulillah, anak-anak pun tak ada yang demam-demam menjelang permulaan winter kali ini..

4 comments:

fireflies said...

aha semkain sejuk ni.. nasib baik la akak duk kat bhgian atas,... tu pun taktahan meskipun dah pernah duk kat jipung dulu.. badan dah tua la katakan

Suzi said...

kat adelaide kali ni autumn pun sejuk semcm...hujan memanjang juga...

Anija, said...

sejuknya.. Otago dah ada snow?!.. kalau anak2 saya dgr melompat la.. hopefully sempat merasa bila kami sampai July nanti..

Musliyana said...

fireflies...
ish..kak nani ni..mana tua lagi..cute miut comey ja dyn tengok...

suzi...
memang tahuun ni sejuk awal kot ekk suzi...

Anija...
sini dah ada ribut hails baru2 ni anija..anak2 mmg melompat best kalau dgr snow ni kan