Nuffnang

Sunday, January 17, 2010

Cinta Alam at Rose Garden 2010

Kali ni saya tak bercerita tentang masak-masak atau sharing recipe..Entry kali ini umpama entry jalan-jalan tenangkan minda damaikan hati...mcm host rancangan pulak..Ok..Jom ke The Dugald Mackenzie Rose Garden in the Victoria Esplanade Palmerston North..Rose Garden ni memang cantik..kebetulan few minutes je dari rumah kami..and the most important is FOC...tu yang best tu...ok..jom tengok gambar2 permandangan kat sini..














Najmi at "Dark Moment Roses"


Rose Garden ni ada sebuah pond..memang cantik view disini..Tengok dari atas tangga pun cantik..di bawah pun cantik...





Walaupun tahun lepas dah datang Rose Garden ni..tp bila summer je mesti nak visit lagi..seronok tengok bunga-bunga ros yang pelbagai warna ciptaan Yang Maha Kuasa ini..saujana mata memandang bila masuk kesini...hati pun berbunga riang...













Kasut Najmi sampai tercabut-cabut lari2 kat sini...dah penat dah...Thats all for now..Last picture before balik rumah..

5 comments:

misah said...

very nice view.. seronoknya jalan-jalan, sure kat rose garden tu wangikan..

Musliyana said...

kak misah..

memang very nice view...jalan2 dekat umah je kak misah...5 minit je rose garden ni..terlupa pulak dyn nak cium bau bunga tu...najlaa yang cium..

Izzan Aufa said...

subhanallah...what a beauty!!! akak mmg simpan cita2 nak buat mini rose garden kat rumah sendiri...bila tgk photos tu teringinnya nak pegi sana,,,,,

Musliyana said...

kak ijan.

jemputlah dtg..masa summer mcm ni mmg cantik2...kalau winter mmg tak der kak

nUr said...

Subhanallah, cantik~~~!!;D