Nuffnang

Thursday, January 14, 2010

No Title: Little update

Niat dihati nak update blog jer...so tak de title sebenarnya..

Sambil dok tengok kanak2 4 org ni main..sape 4 org tu..????Sape lagi kalau bukan Najlaa, Najmi, Hazim & Batrisya..diorg ni lebey kurang best buddies jugaklah...sbb kami je kejiranan melayu @ Malaysian kat area sini...Batrisya (Tiesya) dan adiknya Hazim..kebetulan pulak Najlaa pun girl and Najmi boy...so memang diorg GENG lah...Bak kata UPIN IPIN..." KITA SEMUA GENG"


Ni gambar budak2 ni kalau tgh bermain...( ni konon2 diorg tgh bukak kedai)

Tengah kusyuk tengok Fesbuk ni....Tetibe...

"Mama,mama open the door..aunty diyana pls..cepat2.."Jerit budak-budak 3 org (Najlaa,Hazim and Tiesya)..Najmi kat depan TV masa tu...
" Hurry Mama..cepat...ada DOG" Jerit Najlaa

Dah agak dah..Saya pun lari buka pintu belakang...

Ada seekor anjing ni..tak tahulah bertuan ke tidak..selalu dtg menziarah kat depan area rumah ni..Rumah kami ni baru first time tp rumah Mama and ayah Tiesya tu..dah bnyk kali anjing tu dok melepak and buat lawatan tak rasmi kat situ....

Mmmmm...mcm mana ni...????

Kata our neighbour ..dah kena complaint di City Council...

Anjing ni suka main kejar-kejar...kita ni pulak takut terkena kalau2 dia tgh basah..dah bnyk keje pulak...




Ni gambar close up skit..before Jamuan Majlis kesyukuran dulu..

Ok..berbalik cerita anjing td..endingnye..Hopefully tuan anjing tu buat sesuatulah...


5 comments:

lady zaini said...

takder tuan kut diyana.. nak report mana tuh? dog catcher?

Musliyana said...

ada tuanye..kekedang jer....kalu dyn tgh sidai baju masa tu..sure lari tak ingat....

report kat city council kat sini...

Jaafar-Fezah-Izzati-(Izzah) said...

Gambar2 camera 'baru' ni cantik2 la...hehehehehe

Musliyana said...

Jaafar-fezah,

ya ka cantik..TQ..tp dok belajaq lagi teknik amek bg cantik..kena pi nuntut kat abg jaafar kot...

kayteeze said...

Salam diyana,

Lama kak tie tak ke sini..

Anjing ? Ooo.. kak tie takut anjing ! Kena sedia batang penyapu laa.. kalau ada penyapu lidi lagi best. Errk.. mesti tak ada, kan.. hehe..