Nuffnang

Saturday, January 23, 2010

His Dream

Mula-mula kena set dulu..sesiapa nak baca story kat bawh ni..sila baca dgn intonasi budak 2 thn yang cakapnya tak berapa lancar...dan sebutannya yang agak mengelirukan..

This is my Little Hero story...

When I finished showered him yesterday morning...Suddenly..

Najmi :Mama..adik lampak dog"
Me : Adik see dog?..Where?..here?..kat mana?
Najmi : He smile..(may be tengah recall kat mana dia nampak dog kot)
Najme : mmm...mmm....adik see dog kat..mmmm..mmmm..(smile again)NO ANSWER
Me : (My mind start thinking- mimpi agaknya budak kecik ni)..
Adik dreamed last night?adik nampak dog?
Najmi : Yah..
Najmi : Adik sorang..
Me : Then what do you do to that dog?
Najmi : Adik syuhh..syuhh..(sambil tgnnya berlakon menghalau dog)..Dog run mama
Me : Adik scared?
Najmi : Adik scared...No..adik tak scared..
Both of us laughing...

Rupanya..anak kecilku ni dah pandai menceritakan mimpi...Mimpi dog tu mesti kesinambungan dog yg kejar dia dan kaklongnya masa diorg tgh swimimming kat backyard last two days..

Ni gambar sebelum dikejar dog..tengah enjoy habis budak 2 org tu...bila ada dog jengah kat sebelah..lari bertempiaran Najlaa dan Najmi..Alhamdulillah..tak de ape yg terjadi.