Nuffnang

Saturday, July 5, 2008

'Hujan ais' di depan rumah

Dari semalam...sampai hari ni cuaca mendung..tak sangka hujan ais turun kat Palmy..Itulah Kuasa Allah swt...


Najlaa' tanya "mama, nape hujan macam ni..?".."Kat sini Allah bagi turun hujan ais"...cantik kan..!!!so today terpaksa cancel nak pergi pasar...disebabkan hujan ais yang lebat...cuma pergi gathering di rumah kak fiza&jaafar je petang nanti(di samping menyambut ahli baru family Malaysia: Dr. Rozita & Amri)...


Dah hujan ais turun ala-ala "snow"..excited la kami dan jiran-jiran Malaysia kat Botanical Road ni(actually dekat2 je umah..)he.he..kalau snow betul rasanya tak kasar macam hujan ais ni..Ingatkan kami (Malaysian) je yang excited..rupa-rupanya semua org keluar rumah...termasuklah Mat Saleh sini....see..suasana selepas "hujan ais" ...




Najlaa' and her friends..(husna,dayah,ashraf&haris)(mama friends' Kak Tara & Lela)



Najlaa' nak cycling juga kat atas ais ni..



di depan rumah dan kereta kami



bergambar bersama jiran-jiran Malaysia (Taufik & Family and Yazrin & Family)


Suasana jalanraya di depan rumah

Gambar atas: Our Family di entrance jalan dekat rumah

Gambar bawah: Najlaa di garden belakang rumah

8 comments:

umie said...

amboi,syiok sungguh najla cyling erk..nih mcm x sabau nak pi obesea nie...hehehe..diyana, kak hasnah kim slm..smlm pi kenduri yassin rmh dia..(",)

Ajzie said...

Sungguh besar kuasa ilahi .. Sekrang sepatutnya musim panas kan. Allahuakbar.. Allah maha besar.

Musliyana&family said...

diyana to umie:

si najlaa' tu mmg suke pun cycling...kadg2 gi kindi pun nk cycling..tp tulah..kalu kindi nak cycling ..mamanya la tak larat nk jalan..jauh juga kalu nak berjalan kaki...so drive la ke kindi..nnt auntie ummie pulak cycling..he.he..ke mana hubby plan minta???mai je la NZ..boleh meramaikan org malaysia kat sini yg dh semakin ramai..hubby dyn ckp bidang mechatronic kat Massey Univ bagus juga...

Musliyana&family said...

diyana to ajzie:

actually dekat NZ mmg tgh winter..tapi..dekat Palmerston North sepatutnye tak der snow...nak main snow kena pegi kawasan pergunungan...Kalau kat Pulau Selatan mmag ada snow..tapi diyana di Pulau Utara...Terkejut jugak kami Hujan snow macam tue..Allahuakbar...

Ajzie said...

Opssssss ahha kan.. lupa plak lah diyanaaa... mmg sepatutnya diNZ winter lah eik, kalau europe sekrang summer. apa daaaaaaa kak azi nih.. Terlupa plak.. asyik terkonang benua Eropah aje..ahaaaaaaaaaaaaks.

Musliyana&family said...

xper lah kak..tak lama lagi nak ke sana juga kan..

umie said...

Dyn,mmg hubby plan nak ke NZ tp rasenye bukan Massey la kot sbb Massey xde bidang dia..maybe Auckland la kot..kalau x ke NZ pun,ke Jepun rasenye InsyaAllah..

Suzi said...

Salam diyana,
ari tu ada gak hujan batu kat depan rumah saya..lama jugak...macam biji sagu je bila dah terkumpul kat rumput...
tak pernah merasa main salji lg...kat sini winter takde salji...