Nuffnang

Thursday, July 31, 2008

Mama's English Class

Dah lama rasanya blog ni tak berupdate...bukannye apa..sibuk dengan aktiviti harian disamping tiada idea@cerita terbaru yang nak diceritakan...dan agak sibuk meng"explore" kecanggihan IT..mesti ramai teman-teman blog pun tahu FaceBook (FB)...I antara orang yang tak ketinggalan meng"explore" Fb ni..he..he..jangan ketawa...sampai hubby pun kata penyakit berjangkit ni..tapi I ni tak lah addicted sgt dgn FB...just want to explore new thing...

Today is my second English class...I went to English class with my eldest daughter. I leaved my son with beloved hubby..(thanks abg sebab luangkan masa jaga najmi)KakLong @ Najlaa' peneman mama ke kelas setiap khamis selama 2 jam...kesian juga..lepas abis kelas mama, Najlaa' pergi ke Kindergarten..mesti penat..setiap hari kahmis..Tapi Najlaa still nak ikut..Walaupun kadang-kadang " concentration" mama agak terganggu..but it's ok..I can handle it...Menariknya kelas hari ni with music..seronok najlaa' ikut mama hari ni..semua kids yang ikut mama@mummy ke kelas ceria je bila Christine(ESOL Teacher) mainkan music..we sang Maori song...Tutira Mai Nga Iwi

TUTIRA MAI NGA IWI

Tutira mai nga iwi
Tatou tatou e (2)

Whaia te marama tanga
Me te aroha
E nga iwi
Kia kotaha tahi
Kia kotahi ra
Tatou tatou e

He awa he!


Actually I pun tak tahu makna penuh lagu ni..will be posted in next entry..InsyaAllah..but 2 words that i know the meaning are Aroha means hati and Tahi means satu..

After Maori song..we sang ballet song and the last one Sepanyol song(sebab ada org Sepanyol yang sumbangkan lagunya)..this song is very interesting..but some word are difficult to sing.Then I talked to Lela (also Malaysian), we need to contribute "Rasa Sayang" Song from Malaysia..he..he..After finish with these song..we started our class.

There are about 15 students here if I'm not mistaken.They are from China, Pakistan, India,Myanmar, Russia,Hungary,Malaysia and Sepanyol..Maybe next time if i have chances, I will upload my classmate picture.

ni la kaklong peneman Mama ke kelas..

6 comments:

Suzi said...

Salam diyana...
rajinnya pergi english class.
k.long tu sebaya dengan my doter yg sorang je tu...sumaiyyah...comelnya anak2 u...

Musliyana and family said...

salam suzi..saje isi masa lapang..lagipun 2 jam jer seminggu.. takut nnt bile balik msia..anak2 pandai ckap english..mamanye pula tak confident nak cakap english...malu pulak nnt..o yer ker sebaya..najlaa lahir 13 januari 2005??bile your daughter lahir?

lady zaini said...

beshnya class camnie. Leh bawa baby lagi. Rerajin nnti upload la briefly dia ajar apa yer...tk care

Musliyana and family said...

salam lady zaini..

Insya Allah..nnt dyn leh bgtau dia ajar ape..nak upload syllabus tak der..main handout jer..

Aisyah said...

salam auntie diyana.. rajin la auntie ni pi class.. mesti best kak najla dalam class tu..

Musliyana and family said...

salam aisyah...ye ke rajin..dah ada peluang..auntie grab aje..mmg best pun kakak najlaa kat dlm kelas tue..kacau auntie pun sama banyak je..he..he..