Nuffnang

Monday, March 2, 2009

Children day 2009 at Convention center

1 March 2009 - Children Day

Sunday...after hubby siapkan kerjanya untuk hari tersebut, Saya ajak dia drive ke Convention Centre...Bukannya tak tahu drive ke sana..saja jer(nak manja skit..he.he)..Lagipun,sebab org ramai, takut tak ada parking...Alhamdulillah hubby agreed..(Thanks abang).Banyak aktiviti diadakan di Convention Centre ni..Venue sepatutnya ialah di The Square, tapi disebabkan cuaca yang tak menentu, maka tempat ditukar.Banyak jugak free gift on that day. So memang menarik sangat. Last year we all memang tak sempat tengok suasana "Children Day" ni..sebab sampai di NZ middle March,cuma sempat "Culture Day" sebab tarikhnya end of March. Semua sekolah termasuk kindergarten Najlaa terlibat untuk Children day kali ni..saya hanya donate baking for fund raising kindy jer...Gambar-gambar dibawah ni antara aktiviti-aktiviti yang diadakan on that day.


Hand printed activity.

Yang bestnya hand printed ni sebab buat di placemate.So boleh buat alas makan nnt..Najlaa and Najmi memang tak lepaskan peluang..Then Najlaa naik "GOOFY " yang pusing-pusing ala-ala eyes of Malaysia tu, and she meet her kindy's friend, Keith

Najmi hanya tengok dari bawah jer..sebab seat belt untuk GOOFY tu tak sesuai untuk Najmi..Tapi dia suka jer sebab dah dapat sebiji belon...

Mary's Go round


Najlaa dan Najmi memancing present "free" from Mitre 10,
Najlaa dapat sticker, Najmi dapat Bola Rugby
(Actually Najmi dpt bola tennis, tapi hadiahnya ditukar oleh petugas sebelah tu)


Last activity before we went back home..Pony riding. Najlaa ride that pony. Mulanya memang dia ok..Tapi bila Pony dah jalan.muka dah jadi panic..hubby and Najmi dah tunggu kat kereta because free parking dah habis time limit..Mama yang jadi camerawoman ni pun takut jugak kat Pony ni..bila dia buat action tak nak jalan..memang ngerilah..but..Well Done to Najlaa..sebab berjaya atasi ketakutan ni..

the end

6 comments:

h a j a r abas. said...

Najla control gila gmbr last.
Padahal cuak!
Hahahaha. (Big laugh from Maklang)

Najmi, belon pun dah senyum?
Hahaha.
Comel gmbr yg handprinted tu.
Mungkin kalau biar lagi, placemate Najmi paling meriah.
Hehehe.

Tie said...

Wah !!

Nampak meriah sungguh , ya....

Anak2 kak tie dah besar ...tak boleh main belon dan finger printing lagi...hi hi..

Suzi said...

aktiviti mcmni budak2 memang suka sgtlah...
seronok nampak diaorg....

TanTinTun said...

lama tak dengar cerita.. hari2 tgk blog seronok najla n najmi kat sana.. study camna ok?

fireflies said...

salams, ooo 1 mac tu mmg children day satu NZ ek?? akak taktau.. sbb akak tgk ada event children day kat garden kat sini gak.. tapi kitaorg dari awal pagi sampai ptg... mula2 ingat nak g awal ..pagi abg faiz tolong or pindah rumah... tghari lak ada kwn buat besday party.. kami g dekat2 kul 6 dah abis da untuk children.. tinggal band untuk adults jer...

Comey si najmi dan najlaa... seronok kan diorg kat sini? kita pun ada masa nak bwk diorg for entertainment.. kat pt raja abis abis g welward.. jauh ikit g pasifik.. jauh sikit lg g jusco kt jb....
paling takder tpt bwk g opis....

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室