Nuffnang

Monday, March 30, 2009

Pembantu Si kecil

Rasa lama betul tak berupdate..Nak stay lelama pun susah skit sekarang ni...

Tajuk kat entry ni bukan nak minta pertolong ke ape2..saje.. jgn risu yer..

kisah my little HERO...Yang selalu sibuk nak buat apa yg mamanya buat...Semua dia nak buat...wpun kecik..vacuum cleaner pun dia"larat" angkat..bukan setakat vacuum jer..kalau kotak groceries pun dia boleh angkat...Tapi kalau nak suruh vaccum dia memang "totally responsibled". Cuma masa vaccum je mamanya..tarik wire, ambil penyambung vaccum tu, and simpan wirenya...semua dia nak buat..yelah.mungkin boring sbb his sister ke kindy.Kalau tak layan dia time tu..dia akan tarik baju ke, tgn ke..suruh main dgn dia..Kalau nak ambil Kaklong(in case dia tidur time tu) mesti dia akan sindiri terjaga..Sebab seronok ke kindy Najlaa.


Ni masa abahnya nak membasuh kereta..tetiba ramai pembantu..he.he..




The end

2 comments:

wanita besi said...

best tgk gambar ni... sama je style my kids.. hopefully anak2 ni tak tolong mama baba time kecik je... nnti dah besaq lagi kena tolong tau!!

TanTinTun said...

Amboi.. bukan main rajin lagik ajla ngan adiknyer membasuh kereta abah diaorg.. balik malaysia esok dah boleh tolong basuh kereta uncle plak..ekekek