Nuffnang

Tuesday, March 17, 2009

Short update..short time..short story

Rasa lama jer my blog ni tak berupdate..Actually memang lama pun..Ntahle..bile pegang je laptop..tegok benda lain dulu..pastu time nak update blog jer..selalu compete dgn my son@little prince tu...so tak berupdate lah jawabnye...But I'm still alive...he.he..Just celebrate our 5th Anniversary on 14 March 2009 yang lalu...Nak buat kek mulanya...Hubby kata " mm...Abang tak suka kek...Abg suka yang pedas..."So I buat curry puff jer..(walaupun dlm hati ni..memang nak buat kek special untuk dia)Dah memang favourite dia...From now onward..our anniversary menu will be Curry puff..or chicken or Beef Pie...sebab intinye lebih kurang sama kan...

My Journal:

Recently busy dgn activiti terbaru.."business secara kecil-kecilan"...Jual nasi bungkus..ayat orang kampung...Terngiang-ngiang kata my beloved..dah ada degree in business..bila lagi nak guna..bila difikir2..memang betul..actually bukannlah saya ni tergolong dlm org2 yang pandai memasak...Bila dah start follow hubby ni baru 24 hours be official D.O(dapur Officer)..Then baru belajar sikit demi sedikit..and memang saya ni suka berjual-jual ni..apatah lagi membeli....

Memori lama:
Dulu masa di University, 2nd year, jual jubah yang bersulam-sulam, tudung-tudung dan kain2ela..Alhamdulillah..sekali balik kampung memang habis..Maklumlah..bila bawa balik kampung jer..Mak sedara semuanya cikgu@cikgi..So memang senang terjual...and at the same time ambil upah menjahit masa di University...So sekali balik adalah 2-3 pasang baju kurung yang dibawa balik..or curtain bilik2 yang dibawa balik untuk jahit...

First year kerja as Marketing Exec..huhuh..memang penat carik customer...But its ok..walaupun dgn gaji yang sedikit..saya top-up sambil2 jual gelang,cincin dan rantai kristal dari Sabah...sebab minat gelang2 ni..Time ni memang dah kahwin..and dah ada Najlaa' pun masa tu...so memang cari kerja dekat dgn hubby..walaupun gaji tak seberapa..

Hopefully kerja yang saya ceburi sekarang dipermudahkan dan diberkati AllahSWT...

Entry kali ni...like my journal or my diary pulak..

Just for you...
Days grow into months
and months into years,
but time in its flight
cannot erase the beauty
of the day that you accept me
in "akad" that unite us
or the memory
of that happy occasion

And as each anniversary comes
it brings with it
not only pleasant recollections
but the realisation that my love for you
has grown sweeter and deeper
with each passing day
With each new joy
you give me
with everything we share...

....The end...

5 comments:

Suzi said...

happy anniversary...moga kekal bahagia...

lady zaini said...

Salamz,
rasa lain pula penulisan entry kali ini :)
Selamat ulangtahun, moga sihat selalu dan murah rezeki :)

Musliyana said...

salam suzi
thanks...

salam lady z,
a'a..dyn pun rasa lain penulisan entry kali ni..sentimental pun rasa ada gak...but this truly from my heart..ha.ha..

mother of two said...

happy anniversary..semoga berbahagia selalu..dan maju bisnes baru:)
ermmm dulu pun sebelum dtg dubai selalu gak jual2 kain,tudung..kerongsang..ect.. best gak dpt site income..

misah said...

happy anniversary, semoga berbahagia selalu. selamat berbisness kat NZ. Chayyokkk!!!!