Nuffnang

Thursday, August 28, 2008

Jalan2 di Welly : Wellington city (day 2)

My beloved hubby dah tulis for the first day...Now..my turn untuk coretkan kenangan2 di Welly for second day...perjalanan hari kedua bermula dengan check-out from YHA Hostel. We all check-out at 9.00 am..our plan this morning actually to visit Wellington Zoo...lepas simpan barang di kereta..we all jalan2 dulu di Wellington City..sebelum naik bas no 83 ke Wellington Zoo at 9.40am...

najlaa' bergambar sebelum check-out from YHA

Actually dekat hostel ni...banyak facilities yang ada untuk memudahkan kita...for examples internet access-including wireless, comfortable common room, TV room (sebab dlm bilik tak der tv),self-catering kitchens(yang ni paling best..sbb untuk kita yang Muslim senang nak makan sbb masak sendiri...)-kitchen ni siap dgn segala pinggan mangkuk and periuk2...,Laundry facilities and etc...so kalu nak berjalan and nak bermalam di tempat yang agak murah berbanding hotel..YHA hostel one of a good place that i would suggest. for further details please visit http://www.yha.co.nz/nzhostelsandtravel/findahostel.

Lepas simpan barang-barang di kereta...we all sempat snap some pictures permandangan di luar Te Papa Museum and sekitar Welly city..sambil2 jalan2 ke bus stop utk naik bas ke Wellington Zoo.



Gambar hubby and Najlaa' ni dekat dengan Overseas Terminal..Overseas Terminal ni dekat sangat dengan Museum of New Zealand-Te Papa Tongarewa (bangunan yang sebelah kiri belakang hubby)


Gambar atas :myself dgn anak2 ni pun di tempat yang sama..cuma view ni tak nampak Te Papa Museum

Gambar bawah: berlatar belakangkan Welly City, dekat area sini kalu petang2 tempat kids main skateboard

This picture..gambar Najlaa berlatar belakangkan Te Papa Museum.
Gambar ni sebenarnya bukan nak tunjuk gambar kami berjalan-jalan kat city..tapi belakang tu..ader tulis BUNGY dekat tiang..ni tempat Bungy Jumping...di tengah2 city..tapi sebab jauh nampak kecik jer bungy tu di Taranaki Street.

Dah penat berjalan2..masa nak naik bas ke Wellington Zoo pun dah sampai...tak boleh nak berjalan bnyk2...nak simpan tenaga jalan dlm zoo pulak... kami pergi naik bas je ke zoo sebab kat sini public transport dia bagus. lagipun kalau jln2 naik kete, susah nak cari parking and agak mahal. 11 minutes je ke ZOO dgn bas.
sempat lagik bergambar dlm bas nak ke zoo..Najmi pun tak lepaskan peluang...kalu tidak dia nak tidur

ok..cukup untuk cerita di town and journey to zoo..next story..at Wellington Zoo...

2 comments:

Suzi said...

salam diyana...
gi jln2 rupanya...bestnya...

Musliyana and family said...

salam suzi..a'a..jln dekat2 je..kebetulan hubby ada talk..kalu tak tak pegi dah...jalan2 sebelum ramadhan...