Nuffnang

Thursday, August 28, 2008

Jalan2 di Welly : Wellington Zoo (day 2)

Lebih kurang 11 minutes in bus..we all pun sampai di Zoo...bukan main seronok Najlaa' dah sampai Zoo..masa tu teringat Zoo Melaka..Kami pergi dgn ibu (gelaran pengasuh Najlaa di nuseri)..Najmi masa tu dlm perut lagi...This is the first time for Najmi visit Zoo..Tapi Najmi pulak dah tidur...so he missed it again...Tak pe nanti mama cerita berdasarkan gambar2 je..

See..Najmi dah pun tidur...Najlaa je yang tengok animals

Kami antara orang yang terawal sampai Zoo...masa mula perjalanan tu..sunyi je..rasanya tak semua "animal" dah bangun kot..he..he..Suasana dalam zoo sejuk and nyaman...kawasan dalam zoo agak berbukit...so kalu sesiapa nak ke Zoo wellington nnt..sediakan air minuman and bekalan makanan siap-siap...perjalanan kami dalam Zoo ni..banyak kali jugak berhenti rehat..

Dekat belakang Najlaa ada Zebra

Dalam Zoo ni pun ade Research camp

Gambar hubby and Najlaa' berlatar belakangkan tempat African wild dog actually..tapi sbb dog berlari-lari..
nampak hippo yang static kat depan tu je

Actually bnyk animals yang kami melawat..tapi yang pandai " berposing" depan camera yang ada dlm blog ni je...yang lain semua malu-malu...yang paling pandai posing zirafah ni la...
Giraffe dengan jarak dekat...mmg tinggi betul
Najlaa tengah tengok Kangaroo..belakang najlaa..Kangaroo tengah berehat..

Kangaroo yang paling dekat dengan kami masa tu..Kalau org Australia..mesti dah biasa tengok Kangaroo..

Some of Baboons yang pandai beraksi depan kamera

Niat di hati nak melawat KIWI (trademark of New Zealand)..tapi Kiwi pula tak der dlm tempat dia waktu tu..and talk in personal with one of the kiwi at 2.30pm...kami ada planning lain pula petang nnt..so tak ader rezeki nak tengok KIWI. Dah habis melawat..lebih kurang 2 jam lebih kami kat Zoo..kami pun balik ke Welly town..Nak solat zohor di Islamic center tak dapat sbb waktu tak masuk lagi -ada sejam lagi-(lagipun Islamic center tu dekat dengan Wellington Zoo). Nak jimat masa sebab kena naik bas ke town semula.

Sebelum tunggu bas..Hubby entertain Najlaa' di Playground dulu..
Bile naik je bas..Najmi terus bangun..
penat mama bawa Najmi sepanjang jalan kat zoo..he..he..tak pe excercise...
Ceria je Najmi bila dah bangun..

Abis cerita dekat Wellington Zoo...wait for my story at Wellington Cable Car, Botanic Garden and Rose Garden...


2 comments:

Umie said...

wahh...syoknye jenjln... nie yg mcm x sabo gak nak ajak Jaly fly cepat2 tp rasenye bukan ke NZ la Dyn..hehe.. Dyn,umie nak ckp thanks a lots ngan tips2 utk test registrar tu hari & Alhamdulillah umie dpt utk interview nye next week..serius,mmg tips yg Dyn bg tu sgt2 berguna..hikss

Musliyana and family said...

salam umie..wah..alhamdulillah..dpt interview...dlm interview..dulu member ckp bnyk dia tny bab dlm uthm..and bnyk ttg confident kita je...so umie fly mana??bile?