Nuffnang

Saturday, August 9, 2008

Tag dari suzi...fun activity

Balik je dari gathering Malaysian petang tadi..tup2..ader tag..best jugak..kalau suka2 cmni..ok. i buat suzi..

RULES

The rules of the game get posted at the beginning. Each player answer the question about themselves. At the end of the post, the player then tags 5 people and posts their names. Then goes to their blogs and leaves them a comment. Letting them to know that they have been tagged. Let the person who tagged you know when you've posted your answer.
So now, on to the questions...


1. What were you doing 5 years ago?

ha..ha..jap..tengah recall...kalau mengikut perkiraan 5 years ago..ialah tahun 2003..masih student at that time..masa tu final year final semester kat UIA..so tengah bergempur dengan 5 subjek semester akhir dan berhempas pulas dengan assignment2 yang menimbun..yang salah satunya digelar " killer subject"..tahun tu juga merupakan tahun bersejarah sebab digelar tunangan pada" hubby"..and alhamdulillah perjalanan mendirikan masjid dipermudahkan Allah swt...3 bulan lepas bertunang kami pun kahwin (2004)...

2) What are 5 things on your to-do list for today?

1. Awal-awal lagi siapkan menu kat hubby bawa jumpe supervisor (corn bingka)- sebab ada gotong-royong kat umah supervisor
2.Siapkan menu untuk dibawa ke Malaysian gathering (puding roti berkastard)
3. Vacuum rumah...
4. Settle kain-kain..sebab mengikut ramalan cuaca..agak sunny today
5. Go to Malaysian gathering at Malaysia Park 1..( rumah bro ziad and sis Ila di College street)


3) What are 5 snacks you enjoy?
1. Kit Kat
2. Pisang Goreng (tapi hubby tak suka sgt makan sbb dia suka kopok lekor)
3. Kerepek-kerepek especially made in Parit Raja
4. Biskut Cream Cracker ( kalau dlm pantang mesti jadi menu wajib ni..)
5. Potato Chips



4) What are five things you would do if you were a billionaire?

1. Bayar PTPTN...tu je utang yang ada..he..he..
2. Pergi Mekah dan Madinah..menunaikan umrah dan haji
3. Buat kenduri kesyukuran
4. Buat modal untuk business
5. Melancong dengan hubby dan anak serta semua ahli keluarga (mama&abah sbb mereka banyak berjasa)


5) What are five jobs you've had?

1. Berniaga jubah2 dan tudung2 (masa kat Universiti)- laris masa ni..best berniaga.
2. Ambil upah menjahit kecil-kecilan (masa kat universiti)
3. Pembantu Tadika (masa hubby buat master)
4. Marketing Executive Takaful Malaysia
5. Research Assistant

Now..I'm proudly be fully housewife...merangkap home maker..merangkap dapur officer...and merangkap pelbagai bendalah...

Next...i tag this activity to:

1.misah_azlis
2.siti hajar
3.ibu aisyah...(bukan aisyah tau..)
4.kak azie_akmal
5.lady zaini

just suka-suka..harap tak menyusahkan saudari2..he.he..

4 comments:

Siti Khuzaimah said...

Salam diyana,

Nape ct open ur blog tak kuar benda lain yer (chatbox, pics)...just kuar ur tulisana jer..hmmm ker my komp yg prob...

Nnti dtg umah ct yer, ada kerja sikit..hehehehe

oooo, bljr kat UIA dulu yer, amik course apa yer? My aunty yg kat Auckland tu, pensyarah UIA...kuliyyah IT.

Aisyah said...

alamak ada tag ke???

Musliyana and family said...

salam..siti.. ye ke tak leh?ish risau jugak..tak pe nnt dyn check..sbb hari tu dyn buka my frens blog pun jadik ccm gitu jugak..

ok nnt dyn datang..wah.,bnyk sungguh keje sekarang ni ekk...

dulu diyana Business Admin..kuliyyah economics and management sciences..sape nama aunty?kot2 lah kenal mana tau..

Musliyana and family said...

salam..aisyah..

auntie diyana kasi keje skit kat ibu aisyah..saje la..sian dia asyik buat bunga telur je..nak main2 ngan dia..dulu auntie main dgn dia masa kat sekolah je...he.,.he..